Over ons

Wat aan Custers Air Control vooraf ging:

Custers Air Control vindt zijn oorsprong in 1985. In dat jaar start Cor Custers zijn bedrijf met plafondventilatie. Cor Custers begint zijn loopbaan in 1970 bij de praktijkschool in Horst als instructeur en doceerde voornamelijk klimaat beheersing, zoals ventilatie, verwarming, isolatie en luchtstroming.

Tot 1976 blijft Cor vebonden aan de praktijkschool en was daarna werkzaam bij Veugen stallenbouw te Someren. Zijn intresse lag bij ventilatie en hij introduceerde plafondventilatie in de varkenshouderij.

De oprichting

De beginjaren van Custers Air Control kenmerken zich door praktische experimenten. Dit resulteerde in een dicht isolatieplafond met daarin ventilatie roosters die handmatig in winter- en zomerstand te zetten zijn. Bij het verzetten Wordt de onderdruk in het minimum verhoogd om zodoende een gelijkmatige luchtverdeling te waarborgen.

Noviteiten en ontwikkeling

Vanaf begin jaren ’90 introduceert Custers Air Control het Airwave systeem. Het Systeem bestaat uit kunststof waves met daarin ventilatieopeningen gecombineerd met ’n geperforeerd isolatiedoek aan de bovenzijde. Dit samen zorgde ervoor dat de inkomende verse lucht voorverwarmd werd en de lucht met een zeer geringe snelheid de afdeling in stroomde.

De plafondsystemen van Custers Air Control zijn altijd nauwlettend gemonitord door zowel Cor Custers als de eindgebruikers. Hierbij werden de essentiële zaken van het ventilatie plafond steeds verder geoptimaliseerd. Zo wordt in het jaar 2000 de geperforeerde folie boven de Airwave’s vervangen door glaswol.

In de jaren daarna wordt er verder geëxperimenteerd met het Airwave systeem. De luchtstroomstimulator wordt toegevoegd om op deze manier een nog betere luchtcirculatie in de afdeling te krijgen. De Proeven zijn zeer succesvol en resulteren in het Custers ventilatieplafond zoals wij die vandaag de dag kennen.

Het stokje over

Custers Air control wordt al 30 jaar gerund door Cor Custers. Zijn kennis, kunde en passie zijn al deze tijd de drijvende kracht geweest achter het kwaliteitsproduct. Begin 2014 wordt besloten de activiteiten geleidelijk over te dragen aan Jelle van Limpt. Jelle is een jonge ondernemer die in rap tempo gegroeid is naar een van de grootste spelers in stalinrichting voor de varkenshouderij in Nederland. Uiteindelijk zal Jelle de volledige organisatie overnemen. De Komende jaren wordt Jelle nog door Cor begeleidt in het technische gedeelte. 

© 2020 Van Limpt Trading B.V.   |   Algemene Voorwaarden   |   Sitemap
design: Rightside   techniek: Jdproductions